Din rubrik

Nu är  det bara att satsa på  bra resultat  i vår träning
Det började med en man med bas stämma som derigerade oss.
Kommerr säkert att ställa  upp  fler gånger om vi behöverr detta,
Kommer att träna på  samma saker  nässta vecka.
Kul att  träna alla  tre, ganska  lika i  träningen. Bobitaaz brydde sig  inte  on de kommenderade och jag  blev  nöjd-

Din rubrik

😮 Sitter här i stugan och summerar sista veckan. Det började med att vår instruktör sa att det nu är dags att kedja ihop momenten. Eller att det nu är dags att våga göra detta.
Resultatet är otroligt det bara händer saker under träningsstunderna. Vilket gör att det kommer fram andra brister i träningen eller bevis för att man har en otroligt känslig hund.
Vi körde L-F med kommendering och helt plötsligt sitter Bobitaz på dennas kommendering  och på ordet halt, PUUUSSST.
Det är bara att träna vidare och nu letar jag efter en lugn människa som är ledig och kan träna när jag tränar som kan kommendera med hög aktoritär röst.
Annars så är det den gamla Chezzi-e som gör flest framsteg. Vi har aldrig tränat en ruta förrän nu och hon är så taggad.
Hon är den som klarar apportering i både klass 1 och 2. Sen kan hon andra moment i klass 2 som vi inte ens har börjat att träna.
Fick en spark i baken igår då det visar sig att vi inte har någon plats kvar i den kursverksamhet vi varit med i sen i oktober. Utan nu är det att stå på egna ben och lita på det man lärt sig. Känner att det kanske är två månader för tidigt men det är möjligen bra inför framtiden att bli lite utsparkad för att man som hundförare ska klara av att bli fokuserad på vad man själv vill och ska klara av.
Fast erkännes att det tagit mig några timmar att tolka detta så. Det är så lätt att bli beroende av kunskaper som människor runt om har och som man får använda sig av.
Så nu gäller det att inte ge upp fast det känns lite så.

Bobitaz har börjat att träna lydnad

😮 Det kan man väl lungt konstatera att lite chockerande är det att jag har tagit mig tid till att träna lydnad.
Det största hindret har varit att acceptera och lära mig att tycka om detta sätt att träna på.
Vi, jag och Bobitaz, började i oktober 2009 att träna för instruktör. Steg ett är att leka in delar av alla moment i lydnadsklass 1. Som senare kommer att bli hela moment. Det är låååååång väg att gå..............
Det är Bobitaz som fick börja kursa och nu , januari 2010, har Anka fått göra detsamma.
Chezzi-e är så avundsjuk så hon bara skäller när det är hennes tur att träna  och det blir vårens träning att även få med henne på träningen också.
Målet är att kunna tävla med någon hund under våren eller försommaren.
Så nu gäller det att sätta in rätt fart på träning och träningsfrekvens.
Den här sidan tänker jag skriva lite om vår träning.

Bobitas med is i skägget

Lydnads Chezzi-e

😀 Klart att Chezzi-e måste få vara med och träna, så glad ihågen for vi till AH-hallen en söndagkväll. Ibland kan man träna på helgkvällar tillsammans med andra lydnadstränande hundar.
Det kan vara lite olika hundar och man får göra upp med varandra hur man vill träna. Typ ett rullande schema för att utnyttja tiden på ett bra sätt och kunna träna med kvallite´.
Chezzi-e var så taggad och glad att hon äntligen fick åka ensam med matte. De andra två trängdes i dörren och hade lång suckande blick när vi lämnade dem.
Chezzi-e visade sig ha vilat sig i form och hon kan mer än de andra två hundarna men det blir lite olika och hon släpper lite i linförigheten. Det går liksom lite ryckigt. Ibland är hon på och sen verkar hon stänga av.
Sen efter denna kväll har tränande hundar utökats till tre och nu tar det ganska mycket tid men mitt samvete mår bättre.
Chezzi-e har roligare och tror faktiskt att hon håller på att lära sig mer saker. Hon är ju 8 år nu och det borde inte vara så lätt att att lära in nytt. fast jag tror inte att det är så för hon är så taggad och bjuder till på ett bra sätt.

Här ligger det tre pumisar stilla och fint. Tror knappt det är sant.