C-kullen har fyllt ett år.

😀 Grattis alla valpar på födelse dagen och Bobitaz med syskon som fyller samma dag som C-Kullen.
Ett helt år har gått och denna sommar har vi inga valpar. Känns lite tomt för visst har jag som roligast när huset är fullt av hundar.
Jag har förmånen att få träffa alla valpar utom Fiffi som bor för långt bort. Fast jag har klippt henne under SM i Barmarksdraget i Nybro hon är så fin den tjejen. Jag har klippt alla och klämt och känt. Fiffi och Åke och Czimbora har varit på utställning och fått god kritik. Caiza och Clara är också mycket fina om än att alla valparna har lite lösa svansar.
Tyvärr blev Challe chrypt och han är nu kastrerad för att inte få någon sjukdom eller hormonpåslag av att ena testikeln inte låg där den skulle.
Åke Chompiz Buz råkade ut för ett obehagligt benbrott under våren. Han är numera så bra att det inte syns i utställningsringen. Det har läkt bra och det tack vare en noggran matte som ordnat stillhet och rehab.
Alla valparna är otroligt sociala. Czimbora kan kampa med främande människor och har under året börjat att leka in lite lydnadsmoment. Hon är en liten arbetsvillig pumitjej.
Så glad över alla nya pumiägare med Chankazz valpar ni gör ett jättefint jobb och jag är så nöjd över detta.

Chompiz Buz och Czimbora busar efter klippningen

Valpar 8 veckor

😀Nu är valparna 8 veckor och massor av energi finns i var och en.
Tre valpar har åkt till sina nya hem och det har gåt jättebra. Imorgon åker Challe Trygg och nästa fredag åker Chompis Buz som ska få ett nytt namn och heta Åke.
Sen är semestern slut och vi börjar jobba. Fast lite lycklig är jag då Czimbora Zå Fin ska få bli den nya flockmedlemmen. Så snart kan jag köra 4 spann.
Alla valparna utom en kommer att bo i närheten så första valpträffen blir när alla blir långhåriga och det dröjer sen inte så länge till jag får träffa dem.
Det är lika märkligt varje gång hur fort en valp utvecklas och hur mycket fart det är på den den 7:e veckan.
Vi har gått promenader till sjön och alla har simmat. Bobitaz har varit en otroligt bra mamma. Hon hämtar valparna när jag ber henne. Så har hon slutat dia i en bra takt och nu ägnar hon tiden till att leka med de som är kvar.
De smet undan lite imorse och fick en liten slurk, hörs bra då de njuter högljut och smaskar otroligt. Hennes tuttar har minskat bra och de är mjuka igen.
När Challe har åkt ska jag o S-A dra på lite utflykter med bara 2 valpar och de andra hundarna. De behöver få komma ut och förhoppningsvis får vi passande väder.
Den sista på besök för att titta på kvarvarande valpar funderar på att göra en pumi till vårdhund och det verkar mycket spännande.
Nu tar allvaret vid mina valpvårshundar ska tillbringa eftermiddagen hos min mor för nu är det tid för att städa och handla mat hos henne. Vi gör ett stopp i skogen för att rasta de stora och så kommer sista natten med tre valpar...............

Valpar 7 veckor

😀 I morgon kommer valparnas pappa, Bosco, och hälsar på. De kommer säkert att gilla honom bättre än de surpuppor de bor ihop med.
Chezzi-e och Anka har ingen medkänsla med busiga valpar de ligger i soffan och nåde den valp som kommer för nära. Bobitaz och Boine står för tålamodet och Challe jagar Boine runt i huset, inte blir han glad av det. Boine längtar nog lite efter sin riktiga matte som är på semester men det dröjer än några dagar till de kommer tillbaka så under tiden har vi 10 hundar i huset. Ibland kan man tappa räkningen av valpar och vuxna, räknar konstant in valpar så att de inte ska smita. De älskar att rymma var de än är. Kompostgaller verkar vara ett hinder som ska paseras. Inte är de rädda för det ljudet. Jag vaknar direkt när 6 valpar slänger sig på gallret för att tala om att de vill ha ljus och mat på natten. Sen vill de gärna somna om i knäet. Bortskämda, nej det tror jag inte utan tror att det blir trygga hundar av mycket kärlek och mycket ljud. Att stilla sig i famnen är bara bra att kunna göra när matte bestämmer att det ska sovas så är det bara att sucka och fälla in benen.
Ledsamt nog är det fortfarande valpar som söker ett  hem, en tik och två hanar.
Kan berätta lite om dem:
Challe Trygg är den som har varit störst i kullen därav namnet. Han är en liten lugn kille som verkar klura ut saker och ting. Han leder utbrytarligan. Springer snabbast och sitter gärna i knät.
Chompiz Buz är den lite aktivare killen som gärna kommer när man ropar och som håller koll på om man försvinner.
Czillah Fina är en liten tjej, den näst minsta i kullen. Fast det säger inte så mycket då alla tikarna nästan är lika stora. Det skiljer inte så mycket på vikten och de är kusligt lika. Hon kommer och ligger vid mina fötter och det gör föresten de andra med. Flocken håller ihop fast sovplatserna växlar.
Nu får vi hitta nya valpintresserade då det fallit bort några som efter lite betänketid tackat att de avstår från valp nu. Det är ju alltid bättre att tänka före för kommer man på efteråt att man inte klarar en valp så blir det inte bra.
Valparna växer så det knakar i kompostgallret och de är nog som finast just nu.
Jag har filmat och grejat och nu har jag tappat bort hur jag fick filmen hit till denna sida så jag ska fortsätta leta efter den knappen. Snart kanske det finns film att titta på.

Valparna 5 veckor

😀Idag fyller valparna 5 veckor och de har blivit stora. Jättesöta och jag kan inte se mig mätt på dem.
Det finns  fortfarande valpar som letar efter ett nytt hem. Så är någon intresserad så är ni välkomna att maila eller ringa för ett besök.
Jag saknar svar från de som jag mailat och ibland tror jag att datorn har skickat alla mail fel men så kan det ju bara inte vara, det är bara jag som längtar så förfärligt mycket efter valpköpare som gillar att träna någon hundsport eller som är ute i skog och mark och där en pumi kan få vara med.🤨
Valparna har växt och blivit så söta. De är överallt och har gjort köket till toalett så det gäller att se sig för. Vi lägger ut tidningar och valparna kissar utanför men det hör till så det är bara att svabba på.
Vi åker bil och valparna åker i en bur, de somnar fort och det är helt tyst. Håller tummarna för att de ska fortsätta så.
Har hittat ett namn till,  Malin skickade ett jättefint,  Cimbora som lär betyda kompis. Tyckte det skulle kunna passa den valp som ska stanna här i huset efter 8 veckor.
Imorgon kommer en tjeja och kollar på valparna och hon ska börja känna efter vilken hon vill ha. Det blir spännande om vi tycker lika eller om det blir en helt annan än vad jag tror.
De ska få bli 6 veckor innan man får välja sin valp för det händer så mycket i valpens utveckling på en vecka.
Imorgon kommer en ny hundkompis för att vara här i en vecka. Kan vara bra att ha en hane i flocken så valparna har träffat alla sorter.
Idag har jag börjat att ladd för träninguppstarten. Hundarna har fått sin middag i skogen och har fått jobba bra för att bli mätta. Bobitaz och jag blev osams på förmiddagen och jag kände att det är slut på mamma ledigheten nu.
Vi hade en skvallerstund på promenaden med tre hundar lösa. Ingen tilläts gå längre än 20 meter från mig och där gick godis påsen slut. Hundarna gillar att jobba lite på promenaderna och nu har det blivit lite lite av detta så då var det ändå populärare.
Avslutade med ett avsvalkande bad och känner att den här dagen blev en riktigt bra dag.🙂

Bara en som orkar träna mer i tunneln de andra har slocknat.

Valparna 4 veckor

😀 Nu börjar det bli en rasande fart på hela högen valpar. De är ute och kissar i gräset och gillar att vara ute men de vill naturligtvis välja var de ska springa själva.
Denna vecka har jag haft två små 8 åringar med snabba ben som vaktat och hjälpt till. Hämtat valpar som smiter och se till att rätt hund  äter i sin egen  matskål. Det är 9 hundar som ska ha sin rätta mängd mat.
Chezzi-e har satt i system att stjäla så mycket hon kan så hon får vara i ett annat rum.
De vuxna hundarna har börjat säga ifrån åt valparna och det är inte lätt att vara valp och bli tillrättavisad. De skriker högljutt och länge...... Gäller att INTE säga eller tycka något då.
Nu måste valparna få sina namn och eftersom alla inte har någon ny matte eller husse ännu så letar vi namn på C.
Ett förslag är: Cully, Challe, Chompis, Chola..........
Nu har alla avmaskats en andra gång och alla väger över 1.5 kg.  3 tikar är mindre och en tik lite större , båda hanarna är jämnstora och lite tidigare än tikarna. De följer med ute på promenad även om de är själva. Sen leker de lite mer hårdhänt. Det morras och busas varje vaken stund. De sover mycket och länge när de är mätta.
Alla äter bra, laktosfri filmjölk, köttfärs, hundmat som är uppblött. Hos mormor så fick de potatisgratäng som hon sparat till valparna. Hade inte några bra argument för att inte ge dem smakportionen. Gissa om de åt rent. Så potatismos med fisk det var mycket gott. Sen fick de vara hos mormor medans jag åkte ut en stund. Hon gillar valpar och blir så glad när vi kommer. Det är mindre enkelt att köra 9 pumisar. De åker i en bur allihop och de gillar att åka bil. Så småningom ska de få åka ensama i bilen.
Nu har vi haft barnbarnen här hela veckan och de har kånkat runt och lekt med valparna. Nu ska de få ta igen sig med med mig o S-A några dagar för sen kommer nästa gäng med barnbarn.
Det börjar komma tänder även längre fram i munnen och det killar bra när de biter. Snart blir det skrik istället för fniss när de bits.
Ska försöka ta bilder på varje valp om jag kan få lite "hålla" hjälp någon dag.
Här har det regnat hela förmiddagen men nu kommer solen och valpar o barn ska till dottern på kaffekalas i eftermiddag.
Ska bli skönt med lite lugn framåt kvällen, hihi.

Valparna 4 veckor

Valpar 3 veckor

😀Idag var det då dags för lite roligare saker än förra veckans maskmedel....Köttfärs och det föll alla i smaken. Var barfota när jag ställde ner maten så efter en stund så kändes det lite konstigt att glida omkring i kötfärs rester och valpkiss. Det var fest en lång stund och som vanligt så var det de största som klurade ut att det gick att äta först. Sen blev det kö till fatet. När jag för rättvisans skull flyttade dem som ätit färdigt så letade de reda på Bobitaz matskål och försökte äta där. Hungriga var de men nu får de vänta på mer vanlig mat tills morgon.
Valparna ska nu få lite semestervistelse och få vistas mer utomhus. De är stadiga, skäller och busar.
Min valpledighet började idag och med lite ryggont så är det precis som ett antal tidigare semestrar.
Har lyckats med avslutning på lydnads och vallkursen och nu avstår jag  morgondagens lydnadskurs.
Helgen åker vi till stugan och sen blir jag kvar där ensam en vecka med hundarna och jag ska träna då istället.
Tar med kickbiken så att Bobitaz får börja ett röra på sig.
Bobitaz fick lite valpledigt idag då vi åkte ut i skogen och alla fick löpa loss lösa. Det stod en grävmaskin på vägen längre fram och Bobitaz till att löpa skällande mot den men hon insåg sitt misstag och löpte tillbaka så att dammet stod som ett moln runt om henne. Fast det var så kul att hon gjorde om det några gånger.
Hon har  fått vara still i 4 veckor så då är det ok att se fel på en grävmaskin
och ett förmodat rådjur eller annat roligt villebråd.
När jag kommer hem varnas det för att man sett en björn här i Karlskoga så då tänkte jag allt att det var riktigt skönt att hon jagade en grävmaskin och inte en björn, pusst.

Skönt att hänga lite...

Valparna 10 dagar

Nu är det lugnt efter midsommaraftonens firande med barn och barnbarn. Bobitaz är en mycket lugn mamma och sköter sina valpar och stressar inte upp sig med folk i huset. Hon vill gå som hon själv bestämmer och det innebär att de andra två finns i hennes närhet men ingen går fram till valparna. Efter matningen går Bobitaz tillbaka till de andra hundarna och sover tillsammans med dem som vanligt.
Nu är det snart semester och jag längtar faktiskt dit så att vi kan vara i stugan. Lättare att svepa ner till mor för att hjälpa henne. När valparna börjar gå så är det enklare att ha dem ute vid stugan.
Snart är det dax för valpköparna att hälsa på sina telningar och så att jag får lära känna dem. Ska bli så roligt.
Naturligtvis så blir jag kär i fel/rätt valp, en av hanarna, han har fått ett smeknamn för han är så fin. Challe har han kallats hela helgen och han är nog en liten Challe. Han är den som är tidigast i sin utveckling och han morrar och pratar. Blir lugn om han kommer upp i famnen och har börjat se annorlunda ut i ögon och öron. Gissa vem som inte hinner göra något annat än att pyssla med valpar. Gäller att njuta för snart är de stora och måste flytta.

Nu kravlar alla omkring.

Första kloklippningen

4 dagar gamla och alla har gått upp i vikt. Några har passerat 4 hg och de båda hannarna har gått ifrån sina systrar.
Hannarna är båda två mörka under fötterna och lika är det på en av tikarna.
Bobitaz har fått ta en lite längre promenad idag och det tyckte hon var skönt.
Valparna har en mycket snäll mamma som nu släpper in flocken så att de får sova med mig när jag sitter i soffan. De har vistats i ett annat rum men nu vill Bobitaz komma till dem ibland. Hon har börjat att sova på golvet bredvid valparna för hon tycker att det är för varmt.
Familjen har nu träffat valparna och min mor kom på ett litet besök för att få hålla och gosa. Vi är lite hundtokiga allihop tror jag.
Nu lägger jag ut lite nya bilder på bildbloggen.

De här små klorna är nyklippta

Valparna är ett dygn

Nu är valparna 1 dygn drygt och jag har sovit alla stunder jag fått möjlighet till. Vi börjar att hämta oss.. Det blir en svart massa på fotografierna så de är svåra att presentera på bild.
Bobitaz är en bra mamma och valparna går upp i vikt och det är bra. Sen plockar hon bort allt jag märker dem med så snart blir tikarna klippta, tomahawk kanske.
Än så länge går det att räkna ut vem som är vem om man ser på födelsevikten. Fast de börjar att växa olika så nu syns storleks skillnader på allihop.
Det är lungt i valplådan och Bobitaz grejar och håller dem rena.
De drömmer och sprattlar redan. Alla somnar när man håller dem de gillar värmen.
Anka ville gärna gå in till valparna första dagen men nu håller hon sig en bit ifrån. Bobitaz bryr sig inte i de andra hundarnas bestyr och hon är tyst när det knackar på dörren, hihi.
Bobitaz är hungrig och det gäller att inte ge för mycket mat då valparna kan få ont i magen genom detta. Hon är smal igen och magen hänger lös. Valparna är inte snälla mot de ömma tuttarna och idag har det gjort ont när de ska börja tutta. Rött och irriterat.
Nu ska jag vara hemma i Karlskoga i helgen och snosa valp, väga valpar och träna lydnad med Anka.
Undrar just om jag ska köra lite drag om det inte blir för varmt. Chezzi-e och Anka behöver få lämna huset en stund för de har väntat på detta tror jag.

Valpar C- kull och Bobitaz mage

Bobitaz på sitt 64:e dygn

🤨 Nu är det fe-kullens födelsedag. För 4 år sedan födde Anka 5 tikvalpar. Utan att berätta detta för mig. De var födda när jag kom hem efter att ha varit ute 2 timmar.
Bobitaz började sitt öppningsskede igår kväll. Tempen var under 37.0 hela dagen den 13 juni och hela dagen den 14 juni var den runt 36.6 o 36.2.
Så födelsedagsbarnet  och jag firar nu i valpbingen. Bobitaz flåsar så hon blir rödögd. Vattnet gick strax efter 24 00 den 15 juni.
🤩Det är verkligen spännande och jag är nog mer nervös än vad jag varit förut. Om det inte syndes på Anka när hennes valpning började så har jag sett Bobitaz i ett dygn nu och sen i morse har hon flåsat och bäddat.
Blomrabatterna på baksidan har fått sig en ansiktslyftning då hon har grävt stora hål på mycket kort stund så hon har blivit rastad med massor av tillsyn och fått promenera i koppel.
Nu börjar det komma små krystvärkar och hon gillar inte dem så nu får jag pilla på henne ett tag.
Fick pilla länge då första valpen inte kom förrän 01 40. Första valpen var bökig att få ut då hon kom baklänges. Fick kämpa länge innan jag fick tag i benen och svansen.  Efter den första tiken kom två till baklänges. Sen kom en hane med huvudet före. Sen kom den största valpen som vägde 321 gr också baklänges. Till sist kom en tik och då även den med baken före. Så det blev en tuffvalpning.
Vi har slagits om efterbörden för den var visst god. Det blev bassäng i bingen för det var mycket vätska i den magen.
Nu sitter jag här och väntar utifall jag har missat någon valp i magen. Känner absolut inget mer men så har jag känt en annan gång också och då kom det ytterligare en valp.
Valparna tvättas nu noggrant och all märkning tas bort. Bobitaz är mycket noggran med sådant pill. Valparna är mycket jämna i storlek och alla åt direkt. Alla är svarta men några har ljust hår under bakfötterna.
Nu är det snart en timma sen sista valpen kom så jag kanske ska lägga mig en stund. 
Bobitaz har fått god mat och hon slickade fatet rent. 
Nu ska vi vila allihop och S-A får snart åka till jobbet........
 

Nu hoppas jag på att det är sista bilden på den här otroliga magen.

Bobitaz 60 dygn

🤨 Här kommer nu en liten rapport från de sista dygnen tillsammans med en tjock Bobitaz. Vi promenerar nu i sakta mak och tar pauser med ett snabbt sitt så fort hon stannar för gå orkar hon bara korta sträckor. Tror att de andra hundarna sympatiserar för det snarkas och vilas där med.
Hundarna och jag är hemma och slappar medans S-A har åkt till stugan för att vattna och fiska.😲 Vi får i allafall träffa honom framåt kvällen.
Han ska vara hundvakt imorgon för då ska Anka och jag valla får. Vi vallade i onsdagskväll och jag har ont i knäna än. Det blir mycket får precis i knähöjd så imorgon åker knäskydden på för att försöka undvika de värsta smällarna.
Mätte Bobitaz runt magen nyss när hon låg ner och hon är 70 cm på tjockaste stället. Valparna trycker ut rumpor och bakar så att man ser när det rör sig på utsidan.
Just nu tycker vi att det borde vara sista dagen i magen och att de ska få komma ut nu, Bobitaz har det kämpigt men klarar det bättre än för några veckor sedan för magen har sjunkit ner och hänger mot marken och det verkar inte göra ont när hon rör sig längre och katter orkar hon fortfarande jaga så hon får vara kopplad ute. Vi vill inte ha en döv rusande pumi i vår omgivning. Hon har svårt att höra just när det finns katter i närheten.😉
Väntan är alltid jobbig och nu när jag går här och tittar så blir det jobbigt att bara vänta....Konstigt att inte arbetslusten faller på då när det finns tid men näe inte då.😀
Borde nog rensa ogräs och städa men inte är det så roligt.
Telefonen ringer mycket oftare nu när alla vill ha reda på om det kommit några valpar och det är ju bra att jag har något att göra.
Bobitaz bajsade på golvet när vi varit ute på promenaden undrar om det är ett tecken. Ingen jättedip på tempen utan den varierar hela dagen med start på 38.0 på morgonen sen sjunker det till 37.2 på middagen för att stiga lite till kvällen, ikväll var det 37.9. Sista dygnen har sett lika ut.
Bobitaz gillar att tempas och kommer fram varje gång jag tar fram termometern.
Såååå det är bara fortsätta att väääänta..................

Bobitaz tar en paus på kisserundan

Bobitaz 54 dygn

Nu har det gått 54 dygn. Vi tempar morgon middag och kväll. Började i onsdags med morgontemp, 38.1 sen har det sjunkit för varje dag och i morse var den en magen böljar inte 37.2, 38.0 på middagen och 37.5 nu ikväll.
Bobitaz har redan lärt sig att när tempen piper i rumpan är det klart.
Hon har inte blivit så mycket större men hon vill inte äta heller. Vi lockar med allt just nu för att hennes ork inte ska ta slut i värmen.
Igår ramlade hon i sjön för hon är inte medveten om hur stor hon är. Vi krockar ofta i köket när hon klämmer sig förbi där hon brukar komma fram och nu fastnar hon.
Man kan känna valparna röra sig i magen men det är fortfarande små rörelser.
Idag har vi varit på barndop och Bobitaz fick vara med i bilen. Hade alla fönster  och bakluckan öppna så hundarna hade det skönt.i andra fick lite varmare lokal att vara i men en massa god mat och ett barnbarn som skötte sig på sig dop. Jag vågade inte lämna henne hemma ensam så länge...... Börjar visst bli lite nervös tror jag. 
Alla tre hundarna är slut efter flera dagars värme och igår var det grillfest här med barn och barnbarn. Knott och mygg på slutet så att det kliar idag med.
Hoppas nu på att tempen inte sjunker mer riktigt ännu för det behövs 4 dagar till för att valparna ska ha det bra när det kommer. Så på fredag får det börja sjunka så där rejält.

Bobitaz bara vilar

51 dygn

Nu är vi på dygn 51 och allt har lugnat ner sig.  Bobitaz har fått mindre mage eller magen är lika stor och jag tror att det  var massor av vatten i några dygn. Hon är fortfarande påverkad av sin stora buk men vill röra sig lite mer. Idag har vi varit till Unden och lagat båten. Hundarna stortrivs där och de badade och apporterade näckrosor. B stod på land och skällde , det orkade  hon.....
Försöker att erbjuda mat i massor och hon äter och fiser,,,,pussst.
Chezzi-e gillar att det serveras mat många gånger på dagen och nu blir det inte så mycket motion som vanligt så hennes mage kanske växer den också-
Nästa vecka ska vi börja valla en gång i veckan och så är det lydnadsträning i veckan och i helgen som kommer.
Först ska vi njuta alla lediga dagar nu i stugan. promenera lite och putsa på lite möbler och imorgon ska vvi träna lydnad på klubben här vid stugan. Härligt med barnbarn som gillar att träna hund.

Här är det 51 dygn från första parning

Nu är det 49 dygn sen första parningen

🤒 Så här mår Bobitaz just nu..........Jag fick stora skräcken här på eftermiddagen då B inte verkade må bra. Hon ville inte gå och har haltat  inågra dagar nu när hon går. Hon hänger i kopplet bakom mig, stackarn.
Ringde veterinären för att rådfråga om det är normalt med denna stora viktuppgång och omfånget runt magen är rätt imponerande det med.
Från 11.5 kg till 15,4 kg. Från 41 cm till 54 cm runt magen, allt på 48 dygn.
Jag blev skraj och åkte iväg till veterinären och gjorde ett ultraljud och fick henne kollad av en expert. Han log och räknade, jag räknade hjärtan som pickade därinne. Några visade baken och sparkade. Det var stora valpar och alla vi såg levde. Magen är så stor för att det är många valpar och det är redan trängsel. Alla ligger på rad.
Bobitaz mår bra och det är valparna som redan hindrar henne att röra sig. Hur många ,jo alldeles tillräckligt många kunde jag konstatera med lite skräck över vad komma ska.
Idag har jag fått mina frågor besvarade och en av dem var när valparna är livsdugliga. Dag 55 kan de överleva om man vet när äggen befruktats.
Jag hoppas att de kommer att vara kvar i magen minst 10 dagar till för helst ska de vara 59 dagar för att vara fullgågna.
För säkerhets skull är nu valplådan skurad. Semesteransökan ifylld. Imorgon bär det iväg till stugan för en veckas ledigt och som jag ser det nu ska vi stilla lunka runt gräsmattan några varv och lyfta klumpedunsan i och ur bilen.
Får väl bli hängmatta under magen sista veckan......eller så stannar det av.
Veterinärorder om fri tillgång av valpfoder för att bygga upp kolhydratskrafter till valpningen.
Behövde bara komma hem så var jag lurad. Stod och stirrade i matskålen då S-A ropade att han ville ha en sax, det fick han och nu sover Anka på rygg för hon blev rejält mätt, jädrans lurendrejare.
Var iväg och köpte färskfoder men det tyckte inte veterinären att jag skulle ge alls för hon behöver kraftigare mat. Bobitaz vill inte ha valpfoder men med lite färskfoder på så slinker det nog ner.
Fler rapporter kommer allt eftersom.......
Bilden är från förra veckan så där var hon riktigt smal.
Ska ta lite mer bilder när jag kommer till stugan.

Bobitaz med sin valpmage

😀 Nu växer magen i jättefart. Varje dag de sista tre dygnen så har magen blivit till en riktigt valpmage.
Konstigt nog så kommer jag inte ihåg att Anka var så här tjock efter 40 dygn men kanske minnet sviker. Imorgon så är det ca 3 veckor kvar att vänta. Tiden bara rusar och snart får jag snusa valp, härligt.
Valplådan ska plockas fram och filtar tvättas. Kanske lite nya ulliga hundfällar. Ja och lite tålamod, för vänta är inte roligt att göra....
Idag har vi varit till Näset och tränat lite lydnad. Bobitaz fick träna lite hon också men nu orkar hon inte springa fort längre och det börjar bli lite brett mellan bakbenen.
Hon fick arbeta lös och apportera ettans apportering och tänk att nu är hon så hungrig att det fungerade, haha.
Tror att Anka och Chezzi-e behöver få träna ensam lite mera nu när det blir lite lugnare tempo i flocken.
Vi tränade ihop med dotter och Boinebus i fredags och hundarna badade i en bäck efteråt. Det var vattenloppor i det vattnet så alla fick röda svidande fläckar på magarna. Det blev bad och insmörjning när jag väl förstod varför Anka hoppade omkring, dagen efter, skällde och strök sig på möbler och väggar. Började kamma och fick se utslagen, stackars hundar som inte kan klaga med ord.
Nu ska jag skriva lite oftare de sista dagarna på dräktigheten.

Bobitaz runt 40 dygns dräktighet,

Ultraljud 11 maj

Ja, så har vi vi gjort ultraljudet och det visade på en dräktig Bobitaz. Det är 29 dagar från första parningen så veterinären varnade och sa att de kanske inte syns så tidigt.
Fast det var så många blåsor att de inte gick att missa. Så här tidigt kan man inte räkna valpar för det hinner att hända mycket kommande veckor. Hundar har en förmåga att absorbera sjuka och skadade valpar långt fram innan de ska komma ut.
Lovar att jag blev glad för nu har jag hoppats att det skulle komma valpar.
Äntligen kan jag gå ut till alla intresserade valpköpare så att det kan bli lite ordning i leden.
Bobitaz ska få ledigt från lydnadstävlingar och bara vara med och vardagsmotionera.
Hon och jag ska boa in oss med valplåda och valpböcker att läsa.
Nu är det på riktigt och i juni kommer det valpar, hurra.

Ett andra pris i Tibro och en andraplats.

Valp planer

😀Nu har vi träffat Bosco och det var en finfin kille.
Bosco har ett lynne som är underbart, en lugn och hör och häpna, tyst pumikille.
Samma färg som Anka men har mörkare ögon. Storleken är bra och han är inte för stor.
Ja vi är helförtjusta, både mina pumitjejer och jag.
Bobitaz ska paras nu under mars.

Planer för valpkull

Bobitaz ska paras nästa löp under mars 2011.
Delar av B-kull