Din rubrik

Tränar in de yngre hundarna framför släden och det är inte svårt att få dem att springa.

Czimbora får vara ledarhund och Harmat o ch Iggi går i par bakom.

Ny släde

😀Hämtad beg. släde och letat på snö i Ånnaboda 10 april. Härligt, körde hela hundspåret fram och tillbaka. Hundarna drog o jag körde åt skogen ett antal gånger. Kan inte styra på isiga pister. Fort gick det och jag fick trampa på mattan ett flertal gånger.

Barmarksdrag SM i Nybro

🤪2011 års SM Barmarksdrag. Vi var där och körde båda dagarna och vi kom i mål med lite missöden.
Anna o faraohundarna i samma bil som pumigänget och två cycklar. Det var otroligt trångt men vi klarade detta med många skratt. Trötta och nöjda kom vi hem och Anna med en fin 7:e plats och pumigänget på en 10:e plats och därmed naturligtvis sist.
Vi börjad träna drag mycket försiktigt när Bobitaz hämtat sig från valpningen. Problemen har kommit och gått under hösten. Anka ville inte dra ordentligt. Hon var sjuk och antibiotika fick inhandlas. Tassarna höll inte och sockor fick inhandlas osv. Det gjorde ont att komma igång och jag fick inhandla ny medicin. Vet inte hur många hinder som vi fixade de sista 4 veckorna.
På tävlingsdagen kunde Anka dra igen och Bobitaz började löpa tre dagar innan, pust. Jag kände sista träningarna att min förrmåga att röra mig av o på cyckeln hade blivit bättre. Kunde ta några springsteg  och då kan man springa när det är mycket publik och sen gå i skogen, haha.
Så kom vi till Nybro och körde två dagar x 4,4 km och naturligtvis hade de satt mitt startnummer först så alla blev tvugna att köra om mig första dagen men så startade jag sist andra dagen.
Första dagen blev lite traumatisk då ett gäng malamuter hoppade på pumisarna och det blev lite tumult. Blev tvungen att slänga cyckeln i hundhögen för att bryta och mina hundar fick inte så bra fortsatt färd. De var ganska skräckslagna av mina ilskna vrål. Det gick tyvärr sämre nästa tävling också då Anka var mycket låg.
Fick sämre tid än jag räknt med men kom i mål båda dagarna utan att bryta och det är bra bara det.
Nu har vi fått ihop ett gäng som kommer att fortsätta att dra i vinter och jag komer att köra skidor och så kommer vi att ha grundkonditionen klar till nästa års SM. Ska försöka köra fler tävlingar nästa år då ingen av mina hundar ska ha valpar. Vi laddar redan om inför kommande säsong.
Kör naturligtvis Hallowindraget i Kristinehamn nu i november.
Så roligt att köra barmarksdrag och att vara med dessa goda vänner som hela tiden kör ifrån mig men som sen snällt står i blåsten och väntar in oss.

Målgång, härligt.

SM i Mora

🙂
De två första pumisarna i Sverige , mig veterligen, som deltagit och kommit i mål i en barmarksdragstävling och detta skedde på SM i Mora 2010.
Det var jätte roligt att få denna möjlighet och hundarna gillar verkligen att träna framför kickbiken. De är mindre vana att tävla men med lite mer erfarenhet så blir det säkert ändå roligare.  
🤩
Nästa tävling blir den 7 november här i Karlskoga då det blir en inoff barmarksdrag någonstans i Villingsberg. Hoppas att alla nya ekipage kommer och kör.